top of page
Search
  • Writer's pictureUrednik lista Lamed

Jubilej časopisa „Lamed“

Updated: Feb 16, 2018

Desetogodišnjca postojanja Lameda - lista za radoznale



Časopis „Lamed“ – List za radoznale proslavlja desetogošnjicu svog postojanja. „Lamed“ je pokrenut 1. avgusta 2008. godine, kao jednomesečni elektronski časopis. Posvećen je jevrejskim temama, ali i kulturi, umetnosti i književnosti drugih naroda i kultura. Tokom deset godina svog postojanja, u „Lamedu“ je objavljen veliki broj kvalitetnih članaka, prikaza knjiga, prevoda, iz pera renomiranih književnih stvaralaca, publicista, profesora fakulteta, uglednih prevodilaca, kako iz Srbije, regiona, tako i iz sveta. „Lamed“ je neprofitni list koji se distribuira prijateljima časopisa, a čitaoci ga prosleđuju svojim prijateljima.



Iste godine, pokrenut je i Lamed na engleskom jeziku (Lamed-E) koji je osmišljen kao elektronski časopis na kulturne i političke teme koji izlazi četiri puta godišnje. „Lamed“ ima i svoj kataloški broj u Nacionalnoj biblioteci Izraela u Jerusalimu. Pokretač i urednik Lameda i Lameda-E je Ivan Ninić. Logo lista „Lamed“je rad slikarske Simonide Perice Uth iz Vašingtona.

Povodom jubileja lista „Lamed“, pokrenut je i veb-sajt na kome će čitaoci moći da se informišu o novom broju „Lameda“ na srpskom i engleskom jeziku, ali i da imaju uvid u arhivu svih do sada objavljenih brojeva.

58 views

Recent Posts

See All
bottom of page